Ένας άντρας από τη Νεβάδα χωρίς υποκείμενα νοσήματα υποφέρει ξανά από Covid-19, αυτή τη φορά από άλλο στέλεχος του ιού.

Σύμφωνα με τον «Guardian», αμερικανοί ερευνητές κατέγραψαν την πρώτη επιβεβαιωμένη υπόθεση επαναμόλυνσης από κορονοϊό στο άρθρο τους που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό περιοδικό «Lancet Infectious Diseases».

Οι ερευνητές δηλώνουν πως χρειάζεται περισσότερη και καλύτερη μελέτη η ιστορία, προσθέτουν ωστόσο πως τα ευρήματά τους υποδεικνύουν πως ένα κρούσμα κορονοϊού δεν αποκτά ενδεχομένως απόλυτη ανοσία.

Αυτή είναι μάλιστα μόλις η πέμπτη επιβεβαιωμένη περίπτωση επαναμόλυνσης παγκοσμίως, κατά τους ερευνητές πάντα, με τις άλλες τέσσερις να έχουν καταγραφεί σε Βέλγιο, Ολλανδία, Χονγκ Κονγκ και Ισημερινό.

Τη δεύτερη φορά που νόσησε ο 25χρονος ασθενής από τη Νεβάδα βίωσε μάλιστα πιο έντονα συμπτώματα και κατέληξε στο νοσοκομείο με μηχανική υποστήριξη. Κατά τη μελέτη, ο ασθενής είχε διαγνωστεί θετικός στον κορονοϊό τον Απρίλιο και δύο φορές αρνητικός αργότερα.

Τον Ιούνιο βίωνε εκ νέου συμπτώματα της Covid-19 και διακομίστηκε στο νοσοκομείο, όπου και διαγνώστηκε θετικός για δεύτερη φορά.

«Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι αυτό είναι μοναδικό εύρημα και δεν παρέχει γενίκευση του φαινομένου», επισημαίνει ο επικεφαλής της μελέτης Mark Pandori.


ΠΗΓΗ