Προβλήθηκε ως ένα από τα «πουλέν» του Netflix τον περασμένο Σεπτέμβριο, με τη βραβευμένη δύο φορές με Όσκαρ Χίλαρι Σουάνκ στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Κι όμως, σύμφωνα με δημοσιεύματα στις ΗΠΑ, το Away δεν πρόκειται να συνεχίσει με δεύτερη σεζόν. Όπως διαβάζουμε στο Variety, αλλά και στην αμερικανική ιστοσελίδα Deadline, το Netflix αποφάσισε να «σκοτώσει» τη σειρά πριν καν γίνουν συζητήσεις για γυρίσματα δεύτερης σεζόν.

Η απόφαση ήρθε μόλις έναν μήνα και κάτι από την κυκλοφορία του Away στην πλατφόρμα του Netflix. Όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα, η πλατφόρμα αποφασίζει για το μέλλον των σειρών του αναλύοντας τις θεάσεις φυσικά, αλλά λαμβάνει υπόψη του και το κόστος παραγωγής.

Φαίνεται λοιπόν πως το πολυδάπανο Away δεν απέδωσε τα αναμενόμενα και έτσι θα περάσει στην ιστορία ως σειρά του Netflix της μίας σεζόν. Η σειρά παρέμεινε στο Top 10 σε πολλές χώρες (μεταξύ αυτών και η Ελλάδα) για αρκετές εβδομάδες. Σύμφωνα με το Deadline, το Away έφτασε στο Νο 2 του Netflix την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας του.

Η αντίδραση της Χίλαρι Σουανκ στην απόφαση του Netflix

Αν και κανένας από τους συντελεστές της σειράς δεν θέλησε να κάνει κάποιο σχόλιο στα δημοσιεύματα, η Χίλαρι Σουάνκ, με ανάρτησή της στο Instagram, ουσιαστικά επιβεβαίωσε την ακύρωση της σειράς του Netflix.

«Η αγάπη και η ελπίδα θα είναι πάντα το Βόρειο Σέλας μου. Ήταν μια απίστευτη διαδρομή, συμπατριώτες μου», έγραψε η Χίλαρι Σουάνκ πλάι σε ένα καρέ από τη σειρά του Netflix.

Η υπόθεση της σειράς Away που «έκοψε» το Netflix

Το Away ακολουθεί την ιστορία της Έμα Γκριν, μιας φιλόδοξης αστροναύτισσας της NASA, η οποία επιλέγεται για την πρώτη επανδρωμένη αποστολή στον Άρη. Το όνειρο ζωής της γίνεται πραγματικότητα, ωστόσο αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να αφήσει πίσω της, για όσο βρίσκεται στον Κόκκινο Πλανήτη, τον σύζυγό της και την κόρη της, για τρία ολόκληρα χρόνια. Μαζί με τη Χίλιαρι Σουάνκ πρωταγωνιστούν, μεταξύ ενός μεγάλου καστ, ο Τζος Τσαρλς και η Βίβιαν Γου.


ΠΗΓΗ